PDA

View Full Version : How do I import sprites



Magus The White
03-10-2002, 08:35 PM
How do I import images from Bmps to use as sprites?

plith
03-10-2002, 08:42 PM
Goto Quest->Tiles
You'll see as the first tilepage a bunch of sprites used in the game. Select the point where you want to import the sprite, and click on the Grab button. Open the .bmp and pick the tile/sprite in the image that you want to import. You may have to re-color the sprite unless it was made to fit in that palette (shouldn't be incredibly difficult to recolor though).

Magus The White
03-10-2002, 09:25 PM
When I try It says "File not loaded" at the bottom of the screen. What am I doing wrong?

plith
03-10-2002, 09:28 PM
Make sure the .bmp file is only 16 or 256 colors. I'm partial to 16-color mostly, unless I'm making a spritesheet with multiple rows of 16.

Magus The White
03-10-2002, 10:01 PM
:D Thanks!