User Tag List

Results 1 to 9 of 9

Thread: Music plays at light speed on Ubuntu 12.04

  1. #1
    Administrator DarkDragon's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    6,228
    Mentioned
    68 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vBActivity - Stats
    Points
    10,802
    Level
    30
    vBActivity - Bars
    Lv. Percent
    81.31%
    Daily Activity
    0%
    Weekly Activity
    0.93%
    Monthly Activity
    4.4%

    New Bug Music plays at light speed on Ubuntu 12.04

    I just tried playing the Linux build of RC 4 on Ubuntu 12.04, and both the music and the sound plays at many times the usual speed (with the rest of the game running at the right FPS).

  2. #2
    Is this the end?
    ZC Developer
    Saffith's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Age
    35
    Posts
    3,345
    Mentioned
    168 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    vBActivity - Stats
    Points
    6,054
    Level
    24
    vBActivity - Bars
    Lv. Percent
    6.89%
    Daily Activity
    0%
    Weekly Activity
    0.93%
    Monthly Activity
    17.13%
    I think I know what you mean. It doesn't stay that way for long, does it? When I've seen that before, it's only lasted a matter of seconds. I suspect it's an issue with either Allegro or PulseAudio, but I can't reproduce it consistently enough to pin it down.
    Are there any messages if you run in a terminal?
    [téknolŕiz]

    ffcscript.zh 1.1.1 - Updated 2014-08-19
    ghost.zh 2.8.2 - Updated 2017-09-10
    tango.zh 1.3.1 - Updated 2017-12-27

  3. #3
    Administrator DarkDragon's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    6,228
    Mentioned
    68 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vBActivity - Stats
    Points
    10,802
    Level
    30
    vBActivity - Bars
    Lv. Percent
    81.31%
    Daily Activity
    0%
    Weekly Activity
    0.93%
    Monthly Activity
    4.4%
    Unfortunately not -- it seems permanent (in 1st.qst I picked up sword and traveled to the first dungeon without the sound fixing itself).

    There's nothing in the terminal.

  4. #4
    Is this the end?
    ZC Developer
    Saffith's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Age
    35
    Posts
    3,345
    Mentioned
    168 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    vBActivity - Stats
    Points
    6,054
    Level
    24
    vBActivity - Bars
    Lv. Percent
    6.89%
    Daily Activity
    0%
    Weekly Activity
    0.93%
    Monthly Activity
    17.13%
    In that case, could you check whether it happens in RC 1 or 2? I think it might have started in RC2, but I haven't been able to confirm that. If it's a compilation issue, it probably shouldn't be hard to fix.
    [téknolŕiz]

    ffcscript.zh 1.1.1 - Updated 2014-08-19
    ghost.zh 2.8.2 - Updated 2017-09-10
    tango.zh 1.3.1 - Updated 2017-12-27

  5. #5
    Administrator DarkDragon's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    6,228
    Mentioned
    68 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vBActivity - Stats
    Points
    10,802
    Level
    30
    vBActivity - Bars
    Lv. Percent
    81.31%
    Daily Activity
    0%
    Weekly Activity
    0.93%
    Monthly Activity
    4.4%
    I tried RC2; same problem.

  6. #6
    Is this the end?
    ZC Developer
    Saffith's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Age
    35
    Posts
    3,345
    Mentioned
    168 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    vBActivity - Stats
    Points
    6,054
    Level
    24
    vBActivity - Bars
    Lv. Percent
    6.89%
    Daily Activity
    0%
    Weekly Activity
    0.93%
    Monthly Activity
    17.13%
    What about different settings for digi_card in the sound section of ag.cfg? I think the valid settings are ALSA, OSS, ESD, and JACK. Do any of those work better?

    Also, did you try toggling the framerate cap? I think that affects it.
    Last edited by Saffith; 09-19-2012 at 01:47 AM.
    [téknolŕiz]

    ffcscript.zh 1.1.1 - Updated 2014-08-19
    ghost.zh 2.8.2 - Updated 2017-09-10
    tango.zh 1.3.1 - Updated 2017-12-27

  7. #7
    Is this the end?
    ZC Developer
    Saffith's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Age
    35
    Posts
    3,345
    Mentioned
    168 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    vBActivity - Stats
    Points
    6,054
    Level
    24
    vBActivity - Bars
    Lv. Percent
    6.89%
    Daily Activity
    0%
    Weekly Activity
    0.93%
    Monthly Activity
    17.13%
    See if this is any better: http://filesmelt.com/dl/zelda-l

    Edit: changed the file
    Last edited by Saffith; 11-03-2012 at 05:21 PM.
    [téknolŕiz]

    ffcscript.zh 1.1.1 - Updated 2014-08-19
    ghost.zh 2.8.2 - Updated 2017-09-10
    tango.zh 1.3.1 - Updated 2017-12-27

  8. #8
    Is this the end?
    ZC Developer
    Saffith's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Age
    35
    Posts
    3,345
    Mentioned
    168 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    vBActivity - Stats
    Points
    6,054
    Level
    24
    vBActivity - Bars
    Lv. Percent
    6.89%
    Daily Activity
    0%
    Weekly Activity
    0.93%
    Monthly Activity
    17.13%
    I'm pretty sure now that this isn't our problem. I've found that the same thing occurs with Allegro's own test programs, apparently regardless of the environment they were compiled in (though I didn't try 64-bit versions). I think this must be an ALSA or PulseAudio issue.
    [téknolŕiz]

    ffcscript.zh 1.1.1 - Updated 2014-08-19
    ghost.zh 2.8.2 - Updated 2017-09-10
    tango.zh 1.3.1 - Updated 2017-12-27

  9. #9
    Gel
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vBActivity - Stats
    Points
    229
    Level
    5
    vBActivity - Bars
    Lv. Percent
    58.66%
    Daily Activity
    0%
    Weekly Activity
    0.93%
    Monthly Activity
    4.4%
    I am using Debian Wheezy and the audio was ok initially then started to play fast.
    Any ideas on how to fix this?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About us
Armageddon Games is a game development group founded in 1997. We are extremely passionate about our work and our inspirations are mostly drawn from games of the 8-bit and 16-bit era.
Social